Followers

IRO & OGE Dj KAS

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Δωρεάν αντιβιωτικο

panda-cloud-antivirusΜε μια κίνηση στρατηγικής, η ισπανική Panda Security, ξεκινάει την διάθεση του πρώτου cloud antivirus (συννεφο-antivirus) το οποίο υπόσχεται πως θα είναι για πάντα δωρεάν!

Η διαφορά του Panda Cloud Antivirus απο όλα τα άλλα antivirus που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά, είναι η απουσία του μηχανισμού ανανέωσης υπογραφών. Αυτό, διότι όλες οι υπογραφές είναι μόνιμα διαθέσιμες και προσβάσιμες μέσω του Internet στους Collective Intelligence Servers της Panda Security. Άρα καλώς συμπεραίνεις πως για την λειτουργία του, απαιτείται σύνδεση στο Internet. Σε περίπτωση έλλειψης συνδεσιμότητας, δεν καλύπτεσαι 100%.

Ο όρος cloud, του δόθηκε διότι η όλη φιλοσοφία του στηρίζεται στην ανταλλαγή δεδομένων συνεχώς μεταξύ όσων το έχουν εγκαταστήσει, δημιουργώντας έτσι το πρώτο “social network antivirus” . Προφανώς, πρόκειται για ανώνυμα δεδομένα που υποθέτω πως αφορούν σε checksums αρχείων, μια παρόμοια φιλοσοφία δηλαδή με τα online scanners που διαθέτουν αρκετές εταιρίες AV.

Η εταιρία υποστηρίζει πως με αυτή τη μέθοδο θα μπορεί να “ενημερώσει” τους χρήστες του, εντός 8 λεπτών απο το ξέσπασμα μιας νέας απειλής. Εάν κάτι τέτοιο, μπορεί πραγματικά να το πετύχει, τότε ασφαλώς να συμπεράνουμε πως οι νέες και ταχύτατα εξαπλούμενες απειλές (βλ. Conficker) θα ανακόπτονται πριν μολύνουν εκατομμύρια υπολογιστών.

Αφού έκανα την πρώτη δοκιμή, επιβεβαίωσα πως πραγματικά είναι και ελαφρύτατο καταναλώνοντας ελάχιστους πόρους συστήματος, το interface του είναι πιο απλό απο αυτό του notepad και δεν έχει καμμία ρύθμιση! Θετικό σημείο, πως σε περίπτωση λανθασμένου εντοπισμού/καθαρισμού, μας δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς του αρχείου που διέγραψε.

Αυτή η νέα γενιά Antivirus, πρόκειται να γίνει καθεστώς στο μέλλον. Το θέμα είναι, πως βασίζεται στον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, ωστε να πετύχει το στόχο του. Αυτό είναι κάτι που μόνο με μια δωρεάν εφαρμογή θα το πετύχαινε.

Τότε μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ “που είναι το κόλπο;” , “γιατί δωρεάν;“.

Ανέφερα εξαρχής πως πρόκειται για κίνηση στρατηγικής. Άρα τα αποτελέσματα, με την έννοια του κέρδους θα προκύψουν στο μέλλον. Αυτό το κέρδος θα αποκτηθεί μέσα απο τις εμπορικές εφαρμογές της εταιρίας. Τις λεγόμενες σουϊτες ασφαλείας οι οποίες και δεν πρόκειται να εκλείψουν. Απλά, η Panda θέλει να φτάσει σε ενα επίπεδο που χάρη στο δωρεάν antivirus, θα καλύπτει πιο γρήγορα και ευρύτερα την αντιική προστασία και των εμπορικών της εφαρμογών.

Κατ’ αυτή την έννοια όλοι ωφελούνται. Πολύ καλή κίνηση.

πηγη TECH SPOT

2 σχόλια:

  1. Ωραία νέα για τα antivirous! Καιρός να απαλαγούμε από τα "βαριά" όπως το Norton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας φιλος που το ``ετρεξε`` αντιμετωπισε παρα πολλα προβληματα.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΤΑΙ ΠΡΟς ΤΟ ΠΑΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή