Followers

IRO & OGE Dj KAS

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Απόκρυφοι φάκελοι

Απόκρυφοι φάκελοι

Σε περιπτώσεις που μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με άλλους χρήστες και δεν επιθυμείτε να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά σας αρχεία και φακέλους, μπορείτε να αποκρύψετε τους φακέλους στο PC σας πολύ εύκολα. Δημιουργήστε έναν φάκελο στην Επιφάνεια εργασίας σας, ανοίξτε τον και δημιουργήστε ένα νέο φάκελο μέσα του. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο αυτόν και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties) από τη λίστα. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα ανοίξει κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά (General), εάν δεν είναι προεπιλεγμένη. Βάλτε ένα τικ στο κουτάκι Κρυφό (Hidden) και κάντε κλικ στο Εφαρμογή (Apply) και OK. O φάκελος και το περιεχόμενό του θα... εξαφανιστούν, εφόσον δεν έχετε ρυθμίσει τα Windows να εμφανίζουν κρυφούς φακέλους.

φανεροί φάκελοι

Αφού μάθατε τις τεχνικές... απόκρυψης των φακέλων που δεν επιθυμείτε να μοιράζεστε, καλό είναι να γνωρίζετε πώς να τους επαναφέρετε σε ορατή κατάσταση.
Όπως ακριβώς στην προηγούμενη συμβουλή μας, κάντε διπλό κλικ για να ανοίξει ο φάκελος που περιέχει τον κρυφό (που φυσικά δεν είναι ορατός πλέον). Στο μενού Εργαλεία (Tools), κάντε κλικ στο Επιλογές φακέλων (Folder Options). Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Επιλογές φακέλου, φέρτε στο προσκήνιο την καρτέλα Προβολή (View). Στο πεδίο Απόκρυψη αρχείων και φακέλων (Hidden files and folders), κάντε κλικ στο Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων (Show hidden files and folders). O φάκελός σας θα εμφανιστεί τώρα εκεί που τον δημιουργήσατε -απομακρύνετε το τικ και θα εξαφανιστει εκ νέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου