Followers

IRO & OGE Dj KAS

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Συμβουλές για ένα ήσυχο Pc!

Συμβουλές για ένα ήσυχο Pc!



Αυτά που θα ακολουθήσουν είναι δοκιμασμένα και σε περίπτωση που δε το έχετε καταλάβει ,έχω ένα κόλλημα όσο αναφορά τον ήχο και κατ’ επέκταση τη μείωση του θορύβου.Παρακάτω παραθέτω 4 βασικά βήματα για να ‘ησυχάσετε’ το PC σας!
Βασικός παράγοντας θορύβου σε ένα σύστημα είναι τα ανεμιστηράκια του κουτιού: μεγάλο μπροστινό, πίσω, πλαϊνό. Όλα λειτουργούν σε 2 ταχύτητες: την αργή και αθόρυβη αν τα έχετε στα 5V και τη γρήγορη και θορυβώδη στα 12V. Οπότε είναι σημαντικό να τα συνδέσετε στα 5V ή αλλιώς να πάρετε κάποιο ρυθμιστή ταχύτητας. Για να δώσετε 5V χρειάζεστε ένα μαύρο και ένα κόκκινο καλώδιο. Για τα 12V ένα μαύρο και ένα κίτρινο. Ωστόσο, προκειμένου τα 5V να μπορέσουν να ψύξουν ικανοποιητικά το case χρειάζετε να μειώσετε την παραγωγή θερμότητας από CPU,GPU,PSU. Θα δούμε παρκάτω πώς.
Το PSU (τροφοδοτικό) προκαλεί σημαντικό θόρυβο ειδικά όταν ο ανεμιστήρας του είναι στη γρήγορη ταχύτητα. Αυτό συμβαίνει όταν μεταφέρει μεγάλη ισχύ: πχ όταν παίζετε κάποιο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε σε ένα καλό τροφοδοτικό και για λόγους ασφάλειας. Τα καλά τροφοδοτικά έχουν active PFC, που σημαίνει ότι τα watt που πραγματικά παράγουν είναι σταθερό ποσοστό της ονομαστικής τους ισχύος. πχ ένα μέτριο τροφοδοτικό των 500W με 70% απόδοση δίνει το πολύ 350W και χρησιμοποιεί πολύ ρεύμα και επομένως θερμαίνεται. Αντίθετα το active PFC δίνει σταθερό ποσοστό πάνω από 80% με χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και μικρότερη παραγωγή θερμότητας. Επίσης για ένα ήσυχο σύστημα, πρέπει ο θόρυβος του PSU ,όταν λειτουργεί με μέγιστο φορτίο, να μη ξεπερνάει τα 33db.
Οπότε για PSU να θυμάστε: μάρκας, active PFC, noide<33db>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου