Followers

IRO & OGE Dj KAS

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Δωρεάν παρακολούθηση ταινιών και σειρών, online [GR]




Μπορείτε να πετάξετε την τηλεόραση σας αφού πλέον η δυνατότητα δωρεάν προβολής εκπομπών και ταινιών από την οθόνη του υπολογιστή σας καλύπτει και τον πιο απαιτητικό χρήστη.



Ο παρακάτω απόλυτος οδηγός για κινηματογραφική αναπαραγωγή από τον υπολογιστή σας δεν περιλαμβάνει παράνομες πρακτικές download μέσω torrents, Rapidshare ή DC++ αλλά θεωρητικά νόμιμες streaming μεταδόσεις των τελευταίων σειρών και ταινιών που προβάλλονται ταυτόχρονα στην TV ή στους κινηματογράφους.

Πως γίνεται

Αν αναρωτιέστε πως αυτά τα sites καταφέρνουν και προσφέρουν δωρεάν τόσο πρόσφατο κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό υλικό χωρίς νομικά προβλήματα σας λέμε ότι οι έδρες αυτών των sites βρίσκονται συνήθως σε χώρες που υπάρχει ασαφής σχετική νομοθεσία όπως στην Σουηδία, Ολλανδία και Δανία.

Eπίσης, δεν αποθηκεύουν σε δικό τους χώρο αυτό το υλικό αλλά το συλλέγουν από διάσπαρτους χώρους του web, τρίτων εταιριών. Αυτές οι τρίτες εταιρίες είναι πρακτικά παράνομες όμως επειδή το υλικό ανεβαίνει από ανώνυμους χρήστες και δεν εμφανίζεται σε αυτές με το πραγματικό του όνομα αλλά και επειδή αλλάζει συνεχώς όνομα και χώρο, είτε δεν προκαλεί εύκολα τα μάτια του νόμου είτε αν τα προκαλέσει θα έχει μεταβεί σε άλλο χώρο με άλλο όνομα, από άλλο χρήστη κ.ο.κ.

Τα 6 sites που αναφέρουμε παρακάτω απλώς συλλέγουν και κατηγοριοποιούν το πράγματι παράνομα διακινούμενο υλικό και το φέρνουν καλυπτόμενο στις οθόνες μας. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε νομικό παρατράγουδο απλώς παρακολουθείστε το video που επιθυμείτε και μην το κατεβάσετε για μελλοντική χρήση.

Πολλά sites υπόσχονται δωρεάν προβολή σειρών ή ταινιών ακόμα και "πρώτης προβολής" όμως στην πραγματικότητα εμφανίζουν links από τα μεγαλύτερα ακόλουθα 6 sites.


SurfTheChannel
[ www.surfthechannel.com ]

Εμφανίστηκε ξαφνικά τους τελευταίους 2 μήνες και περιέχει τεράστιο υλικό πάνω από 50 χιλιάδων ταινιών και επεισοδίων σειρών με αύξηση 500 videos την ημέρα. Συνήθως τα videos του SurfTheChannel ανεβαίνουν μέσα σε 2 ώρες από την στιγμή που οι σειρές προβάλλονται στην Αμερικάνικη TV ενώ οι ταινίες αμέσως μετά την πρεμιέρα στο Cinema.

Το μεγαλύτερο ελάττωμα αυτών των sites είναι τα νεκρά links. Όμως το SurfTheChannel υποστηρίζει ότι ενσωματώνει ένα έξυπνο monitoring system αλλά και ομάδα διαχείρισης που ερευνά και διορθώνει τα dead links, μειώνοντας το φαινόμενο στο ελάχιστο.



Διαθέσιμα online Videos: 53.908
Μέλη: 24.586



Joox.net
[ www.joox.net ]

Χαρακτηρίζεται από την "μεταξένια" μαύρη σχεδίαση του. Περιέχει μικρό χώρο διαφημίσεων και χρησιμοποιεί videos ανεβασμένα στο Stage 6 προς όφελος της υψηλής ποιότητας. Είναι γρήγορο απλό και ιδιαίτερα δημοφιλές. Μία ομάδα 16 ατόμων εγγυάται την ποιότητα και ποσότητα του προσφερόμενου υλικού. Ανάμεσα στις δημοφιλείς παραγωγές ακόμα και του 2008 εκεί ανακαλύψαμε εξαιρετικές Αμερικάνικες ταινίες των δεκαετιών 30, 40 και 50.



Διαθέσιμα online Videos: 15.383
Μέλη: 241.488



QuickSilverScreen.com
[ www.quicksilverscreen.com ]

Το QuickSilverScreen ή QSS όπως το αποκαλούν οι χρήστες του διαθέτει την πιο ενεργή κοινότητα χρηστών (forum) από τα υπόλοιπα sites του άρθρου μας. Διαθέτει πραγματικά καλή συλλογή, έξυπνη ταξινόμηση και ισχυρό σύστημα σχολίων.



Διαθέσιμα online Videos: 8.238
Μέλη: 244.160



Sidereel [ www.sidereel.com ]

Το Sidereel έχει υπέροχη σχεδίαση και όμορφα γραφικά. Καθώς όμως χρησιμοποιεί frames προβληματίζει στην ομαλή προβολή video εκτός αν επιλεγεί full screen με υποχωρήσεις στην ποιότητα. Ασυνήθιστα για τέτοιου είδους site, το Sidereel περιέχει links από trailers και καταστήματα DVD όπως το Amazon και το Netflix.



Διαθέσιμα online Videos: 153.781
Μέλη: 25.656



Alluc [ www.alluc.org ]

Το παλαιότερο site της κατηγορίας, το Alluc (προφέρεται All you see) δεν αναπαράγει videos στις σελίδες του όπως τα παραπάνω, άλλα παρέχει μόνο τα links για μετάβαση και προβολή στο αντίστοιχο site. Η σχεδίαση και λειτουργικότητα του είναι σε χαμηλά επίπεδα όμως τα νεκρά links είναι ελάχιστα αφού η ομάδα του Alluc διενεργεί καθημερινά για τον σκοπό αυτό. Υπάρχουν αρκετά διαμάντια στο Alluc όμως αν ψάχνετε τελευταίες προβολές καλύτερα να κοιτάξετε στα προηγούμενα sites του άρθρου μας.

Πρόσφατα, μετά από υπόδειξη της MPAA (Motion Pictures Assosciation of America) αφαιρέθηκαν από το Alluc πάνω από 1000 videos, κάτι που καθιστά το μέλλον του Alluc αβέβαιο.



Διαθέσιμα online Videos: 86.133


Greek movies [ www.greek-movies.com ]

Τελευταίο αλλά όχι υποδεέστερο site με αποκλειστικά Ελληνικό υλικό. Ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων παρέχοντας links για Ελληνικές σειρές, ταινίες και εκπομπές, κυρίως από το Google Video, Veoh, YouTube, Ert-archives.gr και Stage 6. Η σχεδίαση του Greek movies είναι αρκετά μέτρια και η ταξινόμηση των videos περίπλοκη αφού ο χρήστης αναγκάζεται να περιηγηθεί μέσα σε frames.



Παραμένει το κορυφαίο Ελληνικό site της κατηγορίας αφού συγκεντρώνει μοναδικά το διάσπαρτο Ελληνικό κινηματογραφικό και τηλεοπτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου